پل بروکلین نیویورک
معرفی برخی از مهندسین تاثیرگذار و برتر عمران

مهندسان عمران در طول تاریخ تاثیرات شگرفی بر روی جوامع انسانی داشته اند و باعث تغییرات عمده ای در این جوامع شده اند ;در این مقاله به معرفی ده مهندس برتر عمران می پردازیم که تاثیرات عمیقی بر جوامع انسانی داشته اند.

و صد البته که خلا علمی بین شناختن ده مهندس برتر عمران هم همیشه در کشور بین مهندسین به شدت احساس میشده و هنوز هم میشود و معمولا دانشجویان در پاسخ به این سوال که ده مهندس برتر عمران چه کسانی هستند؟معمولا عاجر هستند

در صورتی که مهندسین معماری همیشه به افراد و چهره های شاخص رشته ی خودشان آشنا هستند و همین عامل باعث پیشرفت سریعتر آن ها در الهام گرفتن از نحوه ی کار برترین افراد حوزه ی کاریشان میشود.

این شما و این هم مهندسین تاثیرگذار و برتر عمران , امیدواریم که بعد از خواندن این مقاله اسامی این افراد را به خاطر بسپارید و دیگر مثل گذشته نباشید

الکساندر گوستاو ایفل

الکساندر گوستاو ایفل مهندس و معمار معروف فرانسوی است که عموماً او را با نام ((جادوگر آهن)) می شناسند. او مدرک خود را از ((École Centrale des Arts et Manufactures)) در شهر پاریس گرفت. او مدتی در یک کمپانی که به صورت اختصاصی در زمینه راه آهن بود فعالیت نمود و سپس به ساخت پل روی آورد.چندی بعد او کمپانی خود به نام ((Eiffel & Cie)) را  تاسیس نمود.او چندین پل در زمان خود ساخت که از معروف ترین آن ها می توان به پل معروف ((Garabit Viaduct)) اشاره نمود که امروزه جزء خطوط سراسری راه آهن فرانسه می باشد و در زمان خود بلندترین پل  در جهان بود.کارهای او تنها محدود به کشور فرانسه نمی شود و او آثاری دیگر در کشورهای ایالات متحده آمریکا,اسپانیا,برزیل ,پرو,مکزیک و چند کشور دیگر دارد. از آثار مهم او در کشور های دیگر می توان به سازه فلزی مجسمه آزادی در کشور ایالات متحده آمریکا,اسکله کناک((Konak Pier)) در شهر ازمیر ترکیه,کلیسای جامع سنت ماریا در کشور پرو اشاره نمود.مشهورترین اثر او که یک شاهکار تاریخی به حساب آمده برج ایفل می باشد که برای او شهرتی جهانی به همراه آورد و امروزه از سمبل های شهر پاریس می باشد و سالانه میلیون ها توریست از  کشورهای متفاوت از آن دیدن می کنند.

برج ایفل
برج ایفل

 

جان اسمیتون

جان اسمیتون را ((پدر مهندسی عمران)) شناخته و او از اولین کسانی بود که خود را مهندس عمران خواند.او  چندین پل ,کانال,بندرگاه و فانوس دریایی طراحی نموده است.او از پیشگامان استفاده از(( آهک هیدراته)) در بتن بوده و از سنگریزه و پودر آجر به عنوان مصالح دانه ای نیز استفاده نمود.از برجسته ترین اثر او می توان به ساخت فانوس دریایی بر روی صخره های ادی استون نام برد که در محلی با امواج سهمگین و طوفان های شدید قرارگرفته است لازم به ذکر است که قبل از این فانوس دریایی دو فانوس دیگر در این محل ساخته شد که توسط طوفان از بین رفت.

فانوس دریایی ساخته جان اسمیتون
فانوس دریایی ساخته جان اسمیتون

 

اشرف حبیب الله

تمامی مهندسان عمران با نرم افزار ETABS کار کرده اند و با آن کم و بیش آشنایی دارند.جالب است بدانید که نرم افزار ایتبس توسط اشرف حبیب الله به وجود آمد و جزء اولین نرم افزارهایی عمرانی بود که برای PC  معرفی شد و دنیای طراحی سازه را دچار تغییر و تحولات گسترده ای نمود. از آقای اشرف حبیب الله به دلیل این کار چندین بار تقدیر به عمل آمده و به او جوایز متعددی تعلق گرفته است.

دکتر جان جاب کرو بردفیلد

بردفیلد یک مهندس استرالیایی بود که طراحی و نظارت بر ساخت پل بندر سیدنی را عهده دار بوده است. جالب است که بدانید این پل امروزه در کنار سالن اپرای سیدنی جز سمبل های شهر سیدنی به حساب آمده و روزانه حجم ترافیکی بسیار زیادی از روی این پل تردد می نمایند.لازم به ذکر است که علاوه بر خودروها,قطار نیز از روی این پل عبور می کند  و همچنین افراد با دوچرخه یا پیاده می توانند از روی پل عبور نموده و از مناظر زیبای آن لذت ببرند.

پل بندر سیدنی
پل بندر سیدنی

توماس تلفورد

او از پیشگامان علم راهسازی بود و به وسیله ی کارهای بنیادین او در این زمینه امروزه حمل و نقل زمینی به شدت رونق یافته است و از این طریق میلیون ها نفر روزانه جابه جا می شوند.لازم به ذکر است که به او ((غول جاده ها)) می گویند .او همچنین از اولین کسانی بود  که از آهن در ساخت پل نیز استفاده نمود. او هچنین در ساخت کانال    Ellesmereنیز شرکت داشت.همچنین او پل معلق منای را نیز طراحی نمود که بزرگترین دست آورد او  در آن زمان به حساب می آمد.

امیلی وارن روبلینگ

در قرن ۱۸ تصور این که یک زن مهندس باشد امری پذیرفته شده در  میان عموم مردم نبود.اما جالب است بدانید امیلی علاقه زیادی به علوم مهندسی داشت و همراه با شوهرش واشنگتن روبلینگ به ساخت پل بروکلین پرداخت.جالب است بدانید شوهر او در میانه ساخت پل به بیماری کیسون (بیماری جعبه) مبتلا شد و امیلی مجبور شد در بسیاری از امور به تنهایی فعالیت نماید.

امروزه پل بروکلین یکی از جاذبه های گردشگری شهر نیویورک می باشد.

پل بروکلین نیویورک
پل بروکلین نیویورک

 

آزامبارد کینگدام برونل

برونل یک مهندس مکانیک و ساختمان انگلیسی بود.او در زمان خود بسیار جسور و ریسک پذیر بود و از ایده های نو استقبال می نمود.او اولین کسی بود که ایده ساخت تونل های زیر آبی را در ذهن می پروراند. همچنین او در پروژه راه آهن گریت وسترن نیز شرکت داشت پروژه ای که لندن را به ولز و غرب انگلستان متصل می نمود.او را به عنوان ((خدای خارق العاده راه آهن)) می شناسند.

اسکوایر ویپل

ویپل یک مهندس آمریکایی بود و عموماً به او ((پدر پل های فلزی در آمریکا)) گفته می شود.او از بچگی به ساخت و ساز علاقه ی بسیاری نشان می داد و با مشاهده ساخت سازه های گوناگون توانست نکات بسیاری در این زمینه یاد بگیرد.او از اولین افرادی بود که از آهن به جای چوب برای افزایش مقاومت پل ها بهره جست و لازم به ذکر است که حتی امروزه نیز او به عنوان معدود مهندسانی است که کارهای فلزیش مورد توجه بسیاری قرار گرفته و دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشند.او همچنین موفق به ساخت نیرو سنجی با قدرت اندازه ۳۰۰ تن شد که برای وزن کردن کشتی ها و قایق ها در کانال ها مورد استفاده قرار می گرفت و در آن زمان بزرگترین وسیله برای سنجش وزن قایق ها بود.او همچنین موفق به ساخت دهانه طویل ذوزنقه ای پل های راه آهن در سیستم ریلی نیویورک شد.

فرانسا کویگنت

کویگنت یک مهندس فرانسوی بود و اولین کسی بود که از  بتن آرمه (( béton armé)) در ساخت سازه های گوناگون بهره گرفت و  در سال ۱۸۵۳ یک ساختمان ۴ طبقه در خیابان ۷۲ چارلز میشل که در حومه شمالی شهر پاریس و نزدیک به کارخانه ی سیمان خانوادگیش بود را ساخت.این سازه اولین سازه بتن ارمه جهان است و توسط معمار محلی تئودور لاشز طراحی شده است.از کارهای دیگر کویگنت  میتوان به سیستم تامین آب شهری پاریس اشاره نمود که معروف به  aqueduct de la Vanne  می باشد .

پیر لوئیجی نروی

نروی مهندس و معمار بزرگ ایتالیایی است که ساخت سازه های بسیار مهمی را در طول حیاط خود عهده دار بوده است از جمله ساخت سینمای ناپل,برج دل لاگو ,ساختمان تالار کنفرانس یونسکو در پاریس و… .او مخترع سیستم هیدرولیکی پیش کشیده بتن آرمه نیز می باشد. لازم به ذکر است او در ساخت سازه های پوسته ای تبهر زیادی داشت و استفاده از ستون را در این نوع سازه ها به حداقل رساند.

[uniplace_links]